JOŠ NISTE DOBILI 100 EURA, EVO KADA STIŽU PARE: Rok za prijavu je istekao, za pomoć se prijavilo 4.325.500 građana!

0

Juče je bio zadnji dan za  prijavljivanje za jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 eura. Ministar finansija Siniša Mali je  na svom Instagram objavi da se prijavilo preko četiri miliona uključujući i jučerašnji dan. Ukoliko se u obzir uzmu i korisnici novčane socijalne pomoći i primaoci penzija, kojih je od prilike oko 1,9 miliona, broj građana je skoro 6,2 miliona koji su dobili jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 eura. “To najbolje govori o opravdanosti ove mjere, ali isto tako i pokazuje građanima da ono što obećamo i ispunimo.

U ponedeljak će biti isplaćeni i građani čije su prijave stigle jučer, a poslije tog dana biće rješavane i reklamacije koja su preostale a kojih je jako malo. Međutim one su važne kako bi svi građani koji imaju pravo, dobili ovu novčanu pomoć – saopštio je Siniša Mali. Do 12 sati uvečer, kada je rok istekao za prijavu za pomoć od sto eura se prijavilo preko četiri miliona građana,  danas je izjavila savjetnica ministra finansija Ana Jović, i na to je još dodala da će pomoć da primi ukupno oko šest miliona ljudi.

Jović je izjavila da je najveći broj ljudi koji su se prijavili, tačnije oko šest miliona, već svoj novac primio, a da će oni koji su ostali svoj novac dobiti u ponedeljak odnosno osmog juna. Ona je još rekla je da će onima koji su podnijeli reklamacije koje se još rešavaju, isplata biti moguća i nakon ponedeljka, ali je i  navela da rok za prijavu neće biti produžen.