JOGURT DIJETA ZA KOJOM SU ŽENE POLUDJELE: Za 3 dana ‘briše’ najmanje 4 kilograma

0

Dijetu možete ponoviti nakon nekog vremena i vratiti se normalnoj, uravnoteženoj prehrani. Dijeta jogurta službeno je i detaljno opisana u knjizi Ane Luque pod nazivom “Dieta s jogurtom”. Međutim, varijacije dijeta često se preko interneta, s mnogim pozitivnim reakcijama ljudi koji su probali dijetu. Prema njima, ovom prehranom se za samo tri dana mogu izgubiti i do četiri kilograma.

Djelovanje ove dijete temelji se na prednostima probiotičkih jogurta koji potiču zdravlje crijevne flore. Zahvaljujući njima, hrana se brže probavlja, pa se toksini izlučuju iz tijela. Kada se hrana temeljito probavi, poboljšava se i zdravlje crijeva kao i opšte zdravstveno stanje organizma. Naime, crijevna flora sastoji se od raznih bakterija koje žive u ljudskom probavnom traktu, a koje imaju i ulogu zaštite tijela od infekcija. Postoji 400 do 500 vrsta takvih bakterija i većina ih ima pozitivan učinak na organizam, dok druge mogu biti štetne, naročito kad crijevna flora nije u ravnoteži. Neravnoteže se mogu pojaviti zbog stresa, teške bolesti, upotrebe antibiotika i loše prehrane.

Preporučuje se piti do 2 litre jogurta svaki dan. Što se tiče dijete koja se zasniva na jogurtu, svježe voće se može jesti uz jogurt, ali i mesom, dok treba izbjegavati slatke jogurte. Prema verziji autorice knjige Ane Luque, jogurt se ne pije sam, ali preporučuje se konzumiranje hrane s dozvoljenog popisa.Obzirom da ova dijeta ne iziskuje neke posebne namirnice, automatski postaje vrlo lagana za održavanje i samim tim je dosta praktičnija od ostalih. Ne čekajte nego isprobajte odmah. Ostatak dijete možete pročitati