Jeste li prilagodili svoje PVC prozore hladnoći? Evo kako ih podesiti na ZIMSKI REŽIM

0

U različitim vremenskim periodima , potrebno je promijeniti način održavanja prozora. PVC prozori i vrata , nejčešći su izbor jer ih je najlakše podesiti. Ali prilikom ugradnje majstori rijetko kažu dvije bitne stvari , koje će koristiti u ektremno hladnim danima.

Iako je riječ o jednostavnim stvarima , mnogi ljudi ne znaju da je podmazivanje riješenje ako vam škripi ručica ili mehanizam. Metalne dijelove kao što su šarke , brave i sistem za zaključavanje , kao i pokretne dijelove prozora , potrebno je podmazivati specijalnim uljem , bar jednom godišnje.

Jednostavno otvorite prozor i pronađite šaraf na strani gdje se nalazi ručica , pa ga namjestite pomoću inbus ključa. Šaraf koji se nalazi sa strane šarke okrećite ka unutra pri čemu se reguliše sila potiska okvira. Kada majstor postavlja prozore nejčešće ostavi na srednjem režimu. Ako ne znate koji je kod vas uzmite komad papira pa prozorskim krilom pritisnite ga. Ako možete bez problema da ga izvadite , na ljetnom je režimu , ako se pokida papir ona su vam prozori naštimani na zimski režim.