JELENA SE UDALA ZA ŠEIKA, A EVO KAKO NJENA KUĆA IZGLEDA ZA VASKRS: Ovako je ofarbala jaja (FOTO)

0

Petak je dan kada se u Pravoslavnom kalendaru vodi kao crveno slovo. Domaćice ništa ne rade, ne uzima se igla u ruku, posti se, a muškarci također ništa ne rad. U popodnevnim saTIMA DOMAĆICE KUVAJU I FARBAJU JAJA, A DECI JE TO NAJVEĆI PRAZNIK JER se šaraju jaja.

Starinski način je možda i najbolji, kada se jaja kuvaju u ljuski od luka, te se nakon toga šaraju solnom kiselinom koja je umočena u čačkalicu,. nacrta se oblik i onda se prebriše krpicom, a nakon toga ostaju belkaste linije koje tvore sliku. I mnoge poznate osobe u današnje vreme itekako su se posvetile ovom starom narodnom običaju.

Dovoljno je samo da otvorite neku društvenu mrežu i da vidite kak oneke od poznatih osoba dočekuju veliki petak. Jelena Bin Drai je posebna žena, koja se još pre 15 godina udala u Emirate i to za šeika milijardera, sa kojim danas ima četvero dece. Njih dvoje su se venačli 2007 godine, a svakako da je najveći događaj bio prodaja mlade: „Samo da znate, dragi gosti, pre nego što počnem da prodajem mladu, moja sestra za mene nema cenu.