Jednostavni trikovi koje treba da radite svaki dan i koji će vam kuću učiniti čišćom: Posebno u ove dane izolacije (SAVJETI)

0

Danas, u vrijeme epidemije korone, potrebno je više nego ikada patiti na čistoću prostora u kojem živimo i na njegovu dezinfekciju, ali vjerojatno je mnogim domaćicama često padalo na pamet da li postoji neki brži način za čišćenje doma, koji vam neće oduzeti baš cijeli dan. Naravno da je moguće, pa ako odvojite svali dan do deset minuta za održavanje nekih dijelova vašeg doma čistim u danima kad dođe red na generalno čišćenje biti će mnogo manje posla. A ovo su poslovi koje treba da radite redovno da bi vam kasnije bilo lakše:

1. Odvojite prostoriju za skladište- veoma često, bez ikakvoga razloga, mnogi od nas skupljaju neke stvari po ladicama, po ormarima, jer kao tu se ne vide, a u stvari samo gomilamo bespotrebne stvari koje samo skupljaju prašinu i prljavštinu. Ako imate mogućnosti, kada je prostor u pitanju, napravite posebno skladište baš za takve stvari od kojih vam se teško odvojiti, a koje vam samo skupljaju prašinu i zauzimaju prostor, a koje ćete organizovati na način koji vama najviše odgovara. Ukoliko se toga budu pridržavali i ostali ukućani, u vrijeme generalnog čišćenja imati ćete manje posla.

2. Riješite se papira- mnogi ljudi skupljaju neke papire koje im vjerojatno nikada više neće trebati,a sve papire koji vam ne ttrebaju možete da skenirate i držite na posebnom fajlu na kompjuteru, te ih uvijek možete isprintati ako vam zatrebaju

3. Pakete otvarajte blizu kante za otpatke- ukoliko često dobijate pakete, najbolji način za vas je da pakete otvarate u blizni kanti za smeće, jer je to siguran način da ćete se riješiti papira ili kartona u kojeg je paket bio umotan.

Ostatak savjeta pročitajte OVDJE