Japanski horoskop: Kome sreća dolazi rano u životu, a ko brzo gubi zarađeno? Dobro se pazite

0

Svaka osoba ima posebnu energiju koja se određuje položajem zvijezda u trenutku rođenja. Svaka energija iz carstva pojedinih zvijezda ima svoju posebnu prirodu. Otkrijte svoj posebni i kigaku broj i zavirite u sudbinu. Japanski horoskop kigaku nastao je miješanjem japanske i kineske kulture. Koristi devet zvijezda, od kojih se svaka sastoji od jendog broja, jedne boje i jednog elementa. Svaka osoba ima svoju individualnu energiju koja se određuje položajem zvijezda u trenutku vašeg rođenja.

Svaka energija iz carstva pojedinih zvijezda ima svoju zasebnu prirodu. Tablica kigakua pokriva razdoblje od 98 godina, od 1904. do 2002. godine, a pomoću nje možete odrediti u kojem ste znaku rođeni, koja boja, koji element i koji horoskopski znak je zapisan vama ili nekoj drugij osobi. Ova posebna tablica je ujedno i vječni kalendar jer se u njega može dodavati. Napominjemo činjenicu da se godine u Japanu ne računaju od 1. januara do 31. decembra, već od 3. do 2. februara naredne godine. Tako će, na primjer, osoba koja je rođena 15. januara 1955. svoje znakove tražiti u koloni 1954. Dakle, pronađite svoju godinu rođenja u tablici, a zatim pogledajte kroz isti red da biste vidjeli koji je broj na vrhu reda.

1 Bijela voda

Ljudi rođeni pod ovom zvijezdom ovladani su mjesecom. Voda je njihov zaštitni element. Njihova je priroda promjenljiva i nikad se ne zna na čemu su. Poput vodotoka, prilagodljivi su, lako ulaze u različite tipove društva, pronalazeći najčudnije načine, uspijevaju stići svugdje baš kao što i voda uđe u najmanju pukotinu. Mekog su karaktera, izuzetno veseli i druželjubivi, pa to ne pokazuju i drugima ako mnogo pate. Ostatak teksta pogledajte ovdje.