JADNI DEDA NE MOŽE DA NAĐE BABU, a sa njim ni još 90% ispitanika: Sigurni smo da ni vi nećete uspeti da je nađete za 20 sekundi! GDE JE BABA? (FOTO)

0

Zagonetke, pitalice, vicevi, sve je to nešto što je na našem području veoma interesantna tema. Obične pitalice i zagonetke su često u dječijim novinama, u dnevnoj štampi pa čak i u školskim knjigama. Služe za razvijanje moći zapažanja, oštrine razmišljanja i razvoj čula.

Od davnina su te zagonetke bile interesantne teme, nije uvijek bilo interneta i tv prijemnika pa su se zagonetke prenosile usmenim putem, od jednog do drugog slušaoca i tako dobivale neke nove oblike i dimenzije jer je neko još nešto dopunio ili izmjenio. U svakom manjem mjestu ili uopšte sredinama bio je jedan poznati stručnjak za zagonetke koji je onda bio rado viđen gost na druženjima baš zbog pozitivne atmosfere i zabave.

Danas, u doba brzog pristupa informacijama i brzog protoka vijesti, uglavnom se radi o zagonetkama koje su u slikama, te na taj način omogućavaju testiranje vizuelne inteligencije, ali služi svakako i za zabavu i razonodu. Zabavno je u svakom slučaju vidjeti na šta je naš mozak sve spreman, šta sve možemo vidjeti, fokusirati, zamisliti ili prepoznati. I veoma često vidimo sasvim druge oblike ili stvari na slikama i to i jeste čar i svrha svih ovih vizuelnih zagonetki.

Tako, na primjer, na ovoj slici je jedan djed, naslonjen na štap i pogleda uprtog u daljinu. To je ono što dominira slikom, lahko se uoči i prepozna I to vidi uglavnom većina posmatrača. Ali, na slici se krije još i jedan ženski lik, negdje izmešu ovih jasnih linija i obrisa. Zahtijeva malo više koncentracije,pogleda u detalje.

Jeste li ga vi uspjeli pronaći? Ako jeste, možete sa nama podijeliti Vaš odgovor, možete reći koliko Vam je vremena trebalo a ako pak niste uočili lik, ili ste odustali od traženja mi ćemo vam dati odgovor.