Istrošio vam se akumulator? Ništa se ne brinite jer će vas ovaj genijalni trik spasiti svih muka

0
56

Sigurno vam se nekada desilo da se ostavili upaljena svijetla od auta, a nakon toga vam se akumulator ispraznio. To je jedna situacija koja je prilično stresna i zbog koje će se svakome podići pritisak. Ista situacija može biti sa radiom, a sve može postati još gore kada vam akumulator nije kvalitetan i ako je star.

Na takve stvari trebate baš dobro obratiti pažnju i uvijek trebate sve provjeriti prije nego što izađete iz svoga auta. Na to se podrazumijeva da provjeriti da li ste auto ostavili u bezbjednom stanju i pogasili sve što ste trebali da se ovakve stvari ne bi dešavale. Ipak, nekada će vam se desiti da smetnete sa uma i da napravite ovu malu grešku, a koja će vas kasnije koštati.

Spremili smo jedan jednostavan trik kako da vam pomognemo u toj situaciji, a ako vam se to nije još desilo, opet je dobro da znate jer nikada ne znate šta može biti sutra. Trebate znati da je ovo samo privremeno rješenje i da kada završite sa ovim trikom trebate svratiti do mehaničara kako bi provjerio vaš akumulator i trebate mu reći šta ste napravili od njega da bi on radio do kuće.

Na svakom akumulatoru imaju otvori, a zbog toga ćete unutra ubaciti dva aspirina, što znači da ga trebate uvijek imati u pretincu vašeg auta. Ponavljamo vam da je ovo samo privremeno rješnje, a vaš akumulator će raditi jer u sebi ima salicilnu kiselinu. Ostaviti ćemo vam u prilogu jedan video kako biste saznali kako se to tačno radi. Pogledajte video zapis ispod, a onda uvijek imajte na umu ovaj trik.