ISTRAŽIVANJE POTVRDILO: Žene koje rađaju u ovim godinama imaju natprosječno inteligentnu djecu

0

Planiranje trudnoće postalo je jedan od najvažnijih zadataka ženama jer žele imati djecu kaad misle da je to najpodobnije. Nekim damama nije važno hoće li roditi u dobi od 25 ili 35 godina, ali ipak dob žene može imati veliki uticaj na potomstvo, pokazalo je jedno istraživanje. Postoji li pravo vrijeme da zatrudnite? Ovo pitanje i danas izaziva raspravu među ljudima, a čini se da pravi odgovor zapravo i ne postoji. Svaka je žena u nekom trenutku spremna za majčinstvo.

Međutim, ako planirate zatrudnjeti, ne bi bilo loše znati da su znanstvenici otkrili da se najinteligentnija djeca rađaju u određenoj dobi majke. Istraživanje je trajalo nekoliko godina, a njihova glavna tema bila je zdravlje i intelekt djeteta. Prema njihovim rezultatima, zlatne godine za rađanje djece su u tridesetima. Kognitivni testovi su pokazali da su djeca čije su majke imale 30 i više godine, bez sumnje značajno inteligentnija od djece rođene u dvadesetim godinama. Ako se pitate zašto je to tako, žene koje su u tridesetima rodile svoje prvo dijete, u suštini se nalaze u sredini života, uglavnom su obrazovanije i imaju veće prihode.

Osim toga, vjerojatnije je da će stabilizirati odnos s djecom i stvoriti snažnu psihološku strukturu djeteta, a zahvaljujući financijama mogu uložiti novac za sve djetetove potrebe, kao i podržati ga u njegovim hobijima. Također, često su u stabilnijim emotivnim vezama i smatra se da su planirali trudnoću. Žene koje rađaju djecu u četrdesetima navodno duže doje, pokazala je studija. Zbog toga su djeca često sklona pretilosti, jer se starije majke manje igraju sa svojom djecom.