ISTRAŽIVANJE POTVRDILO: Žene koje rađaju u ovim godinama imaju natprosječno inteligentnu djecu – Kreacije Portal
Novo Savjeti Zanimljivosti

ISTRAŽIVANJE POTVRDILO: Žene koje rađaju u ovim godinama imaju natprosječno inteligentnu djecu

Planiranje trudnoće postalo je jedan od najvažnijih zadataka ženama jer žele imati djecu kaad misle da je to najpodobnije. Nekim damama nije važno hoće li roditi u dobi od 25 ili 35 godina, ali ipak dob žene može imati veliki uticaj na potomstvo, pokazalo je jedno istraživanje. Postoji li pravo vrijeme da zatrudnite? Ovo pitanje i danas izaziva raspravu među ljudima, a čini se da pravi odgovor zapravo i ne postoji. Svaka je žena u nekom trenutku spremna za majčinstvo.

Međutim, ako planirate zatrudnjeti, ne bi bilo loše znati da su znanstvenici otkrili da se najinteligentnija djeca rađaju u određenoj dobi majke. Istraživanje je trajalo nekoliko godina, a njihova glavna tema bila je zdravlje i intelekt djeteta. Prema njihovim rezultatima, zlatne godine za rađanje djece su u tridesetima. Kognitivni testovi su pokazali da su djeca čije su majke imale 30 i više godine, bez sumnje značajno inteligentnija od djece rođene u dvadesetim godinama. Ako se pitate zašto je to tako, žene koje su u tridesetima rodile svoje prvo dijete, u suštini se nalaze u sredini života, uglavnom su obrazovanije i imaju veće prihode.

Osim toga, vjerojatnije je da će stabilizirati odnos s djecom i stvoriti snažnu psihološku strukturu djeteta, a zahvaljujući financijama mogu uložiti novac za sve djetetove potrebe, kao i podržati ga u njegovim hobijima. Također, često su u stabilnijim emotivnim vezama i smatra se da su planirali trudnoću. Žene koje rađaju djecu u četrdesetima navodno duže doje, pokazala je studija. Zbog toga su djeca često sklona pretilosti, jer se starije majke manje igraju sa svojom djecom.

Oglasi – Advertisement