ISPRALA JE KATRAN SA PLUĆA ZA SAMO 72 SATA I DOKTORI SU BILI U ČUDU: Ovaj napitak čisti organizam! – Kreacije Portal
Novo Zanimljivosti

ISPRALA JE KATRAN SA PLUĆA ZA SAMO 72 SATA I DOKTORI SU BILI U ČUDU: Ovaj napitak čisti organizam!

Opasna vrsta ugruška naziva se duboka venska tromboza (DVT). Posebno je opasno kada se krvni ugrušak pomiče i dosegne pluća ili srce. Krvni ugrušci su nakupine krvi koje su se, figurativno rečeno, promijenile iz tekućeg u stanje u obliku gela. Obično ne štete zdravlju, jer u slučaju posjekotina štite tijelo od krvarenja. Međutim, kada se krvni ugrušci pojave duboko u venama, mogu biti opasni. Opasna vrsta ugruška naziva se duboka venska tromboza (DVT). Posebno je opasno kada se krvni ugrušak pomiče i dosegne pluća ili srce. I

ako je DVT benigna bolest, može izazvati plućnu emboliju što može rezultirati smrću ili kroničnom venskom insuficijencijom (nedovoljna funkcija venskog protoka). Površinska tromboza također može uzrokovati stvaranje plućnih embolija, ali one neće biti kobne. Evo najčešćih simptoma na koje morate obratiti pažnju.

1. Lupanje srca

Ako imate krvni ugrušak u plućima, možete osjetiti pritisak u plućima. U ovom slučaju tahikardija može biti uzrokovana niskim nivoom kisika u plućima. Zbog toga srce pokušava nadoknaditi nedostatak kisika i počinje sve brže i brže raditi što prepoznajemo kao snažniji rad srca. Ostatak pročitajte ovdje.

Oglasi – Advertisement