Ispovijest koja je razbijesnila mnoge ljude na Balkanu: Ostao sam bez majke kada sam imao 3 godine, otac me je ostavio kod bake i nikada više nije pitao za mene- Javio mi se nakon što sam diplomirao na fakultetu i evo šta traži od mene- Zar je tako nešto moguće (FOTO)

0
668

Društvene mreže su prepune raznih ispovijesti pojedinaca, koji na taj način žele da olakšaju svoju dušu i da na neki način ukažu na neke pojave u porodici i društvu sa kojima oni imaju pozitivna ili negativna iskustva, te da upozore ostale ljude kako da reaguju ukoliko se nađu u sličnim situacijama. Mnoge od tih priča tjeraju suze na oči, a jedna od njih je i ova koju dijelimo sa vama u cijelosti, a koja dolazi iz naših balkanskih krajeva

”Svoju mamu nikada nisam upamtio jer je preminula kada sam imao samo tri godine. Ona i otac su imali saobraćajnu nesreću u kojoj je majka izgubila život, a moj otac je ostao živ. Mada bih ja više volio da je bilo obrnuto. Ma nije prošlo ni nekoliko mjeseci od majčine smrti, tata je našao neku drugu ženu. Sa njom se kratko zabavljao, i odlučili su se odmah uzeti. Mene je ostavio kod bake sa mamine strane, da budem kod nje. To je morao uraditi iz razloga što njegova nova izabranica nije htjela da ja živim sa njima u istoj kući. Ja sam rastao uz baku i ona me je učila svemu. Školovala me je, oblačila me, i još mi davala neki džeparac. Sve je to odvajala od svoje već mizerne penzije. Otac me nikada nije posjećivao, a baka mi kaže da čak nikada nije ni pitao za mene. Sa drugom ženom je dobio i djecu, i ta su mu djeca bila sve na svijetu. Prije tri sedmice sam završio fakultet, i to sve zahvaljujući mojoj baki koja je i zadnji svoj novac davala za mene i moje obrazovanje”.

Dalje u svojoj ispovijesti ovaj mladić govori o situaciji koja mu se desila nakon diplomiranja, a koja mu je pokazala da neki ljudi baš nemaju obraza, te da svako može da bude otac i roditelj, pa je napisao i ovo:

”Nećete mi vjerovati, ali mi je odbjegli otac poslao zahtjev za prijateljstvo na Facebook-u. Malo mi je čudno jer se to desilo baš kad sam diplomirao. Ne mogu sebi sa svarim u glavi koliko je on zapravo loš čovjek, nakon svega šta mi je uradio u životu sada kada vjerovatno misli da može imati koristi od mene želi da mi se približi. Nekada mrzim sebe jer sam potomak takvog čovjeka. Naravno nisam ga prihvatio za prijatelja i nimalo se ne kajem jer sam ga odbio”.