Ispovijest klinca koji je vozio BMW smrti: “Poljubio sam najboljeg prijatelja u čelo i zatvorio gepek” – poslije minutu smo uletjeli u rijeku

0
16

– Miloš mi je bio najbolji prijatelj, a ja sam tu noć govorio da se on treba prevesti u gepeku, pošto nije bilo mjesta za sve nas koji smo bili u autu. Prije nego što se ta nesreća desila, a samo par minuta je to ranije bilo, onda sma ja zaustavio auto i otvorio gepek kako bih provjerio da li se može tako voziti.

– Ni sam ne znam zbog čega sam to uradio, ali sam ga poljubio u čelo, zatvorio gepek i nastavio, opisao je vozač BMW.

Sve to su bile riječi od zadnjeg susreta kojeg je on imao sa najboljim prijateljem, a koji je samo poslije minutu od toga, njihovo auto uletjelo u Dunav. Njegov najbolji prijatelj je tada ostao zatvoren u gepeku od auta i nije mogao nikako izaći. Pored njega je nastradala i njegova drugarica, a koja je bila u vezi sa preminulim momkom.

Iz BMW-a koji se našao u Dunavu su isplivala tri osobe, a koji su dugo vremena imali muku na pameti pored rijeke. Vozač BMW-a je opisao u detalje kako je tekla ta noć kada se tragedija desila. On je rekao da je dobio poziv od Miloša negdje oko ponoći, a onda se on iskrao iz kuće i uzeo ključeve od auta.

– Svi smo se iz društva okupili u tome kafiću, a došao je i prijatelj iz zgrade koja se nalazi iznad lokala. Ja sam popio nekoliko čašica rakije, a onda je Anastasija predložila da trebamo ići na Adu Huju. Ja na početku nisam htio jer u kolima prvobitno nije bilo mjesta, a onda jer sam popio i jer nemam vozačke. Miloš je govorio da mu neće biti problem voziti se u gepeku.