Imate ovakve bubuljice na ruci? Saznajte zašto se pojavljuju i kako ih se riješiti

0

Bez obzira je li ovaj fenomen stalno prisutan ili se pojavljuje povremeno, evo nekoliko informacija koje vam mogu pomoći razumjeti neke od uzroka ovih pojava na koži kako biste mogli pravilno reagovati. Istraživanje je potvrdilo da osip na rukama, koji izgleda poput gomile sitnih bubuljica, često proizlazi iz problema s tolerancijom na gluten. Da, akne mogu biti i alergijska reakcija. Inače od celijakije, tj. glutenske enteropatije, žene pate češće od muškaraca. To je autoimuna bolest, koju pod kontrolom drži stroga dijeta, koja podrazumijeva disciplinu.

Nadalje, ovaj problem kože može biti keratosis pilaris, ili popularno poznata i kao “deblja koža”. Problem nastaje zbog viška keratina u koži, koji se akumulira u folikulu dlake formirajući čepove, zbog čega koža nalikuje izrasloj ili debljoj koži. Možete kontaktirati dermatologa ili isprobati različite prirodne recepte na bazi kokosovog i maslinovog ulja, zobi i kiselog vrhnja. Ako sumnjate na celijakiju, a imate simptome poput: nelagoda i bol u trbuhu, hronična migrena, anemija, umor, krv u stolici, povraćanje. Vrlo je važno da se za daljnju analizu obratite svom liječniku. Ne dopustite da vas izgled kože na rukama uplaši na “prvu loptu”. Međutim, ako imate bilo koji od ovih simptoma, izgled kože može biti samo još jedan pokazatelj alergija, piše Magazin.

U tom ćete slučaju riješiti problem uz konzultacije s liječnicima. Kad alergiju na gluten držite pod kontrolom, koža će ponovno postati zdrava i glatka. To znači da ako patite od celijakije, morat ćete se odreći mnogih namirnica, uglavnom one koju obožavate i jedete ih čitav život. Međutim, kad je o zdravlju riječ, pregovora nema. Ako se ne liječi, celijakija može dodatno uzrokovati razne zdravstvene probleme.