IMATE LI DLAKE U UŠIMA?? TO JE PRVI ZNAK ZA UZBUNU: Stručnjaci upozoravaju, EVO ŠTA MORATE ZNATI!

0

Skoro svi mi znamo šta nas stavlja u rizik za srčani udar i bolesti srca, to su obično, genetika, cigarete i težina. Ali, tu je jedan faktor na koji nikada niste mogli posumnjati, a riječ je o ušima.

Prema nekim istraživanjima, količina dlaka koje imate na ušima može da bude pokazatelj vašeg budućeg zdravlja. Tako da bi trebali da shvatite kako si potencijalno možete spasiti život ako primjetite razne promjene na svom tijelu.

Sigurno niste znali da su dlake u ušima povezane sa bolestima srca. PRema nedavnim istraživanjima postoji veza između dlaka u vašim ušima i srčanog udara, a korijeni ove studije datiraju još od 1973. godine kada su doktor Frenk Sanders i njegov tim objavili ovu studiju.

Doktor i njegov tim su utvrdili kako nabori na dijagonali ušne resice mogu da ukažu na bolest koronarnih arterija. Njihova studija je obuhvatila 43 muškarca i dvadeset žena, koji su imali nabore na ušima i dlake u njima a i srčani udar na kraju. Dugoročno izlaganje androgenu kasnije je izazvalo ugruške u arterijama.

Ostatak pročitajte OVDJE.