Imam više od 50 godina, a pojna nisam imala da usisivači MOGU I OVO: Žena otkrila GENIJALAN TRIK koji sigurno niko od vas NE ZNA (FOTO) – Kreacije Portal
Novo Savjeti

Imam više od 50 godina, a pojna nisam imala da usisivači MOGU I OVO: Žena otkrila GENIJALAN TRIK koji sigurno niko od vas NE ZNA (FOTO)

Mnogi kažu da je čišćenje kuće kao rupa bez dna i Sizifov posao – što je donekle i tačno, jer kad pogledate, svaki put kad je čistite, sutradan izgleda isto, kao da ništa niste uradili, a pogotovo kada je u pitanju brisanje prašine i usisavanje. Ponekad imate osjećaj da samo što ste prebrisali komodu, prašina se instant nalijepila, što je zapravo istina, jer u zraku konstantno lebde čestice prašine koje mi ni ne vidimo golim okom, ali ih primjetimo kad se nakupe na površini. Tako je dovoljno da samo jednom prođete kraj komode, a da na nju već padne novi sloj prašine.

Još jedna stvar koja je svima zamorna, a koju bi trebali raditi konstantno ako želimo čiste podove jest usisavanje. Kao da ispada za nama dok hodamo, dok se usisa jedna strana, ona druga, usisana već može da se čisti ponovno, pa je nekada jednostavnije ostaviti par dana da se skupi svega i onda usisati. Ostaci hrane, komadići plastike, papira, ali i kamenčići koji znaju ostati na čarapama ako su vam bili u cipelama, sve to se raznosi lako po kući i uzrokuje glavobolje brojnim domaćicama i domaćinima.

Ipak, ono najgore kod usisavača jeste kada usisavate, pa stanete radi nečega u pola, i onda samo bacite crijevo i stopicu na pod, i ako tako uradite više puta, sigurni smo da Vam se crijevo ošteti, pukne, i onda morate kupovati novo ili kupiti novi usisivač. Međutim, malo ko zna da zapravo postoji mehanizam na usisvaču na koji može da se prikači crijevo kako se ne bi lomilo, a to nije znala jedna domaćica koja je svoje otkriće odlučila podijeliti sa ostalima na društvenim mrežama, dok su se u komentarima nizale iznenađene žene  koje također nisu znale za to.

Oglasi – Advertisement