Imala sam zaista grozan porođaj i u ovu bolnicu više nikada neću kročiti: Ovo je velika sramota i za ovaj grad i za cijelu Srbiju (FOTO)

0
681

Postati majkom je san skoro svake žene, i mnoge od njih jedva čekaju tu svoju trudnoću i konačni porođaj koji dosta često i ne prođu najbolje i onako kako se planiralo. Uvijek su moguće neke komplikacije, ali iskustvo koje je imala ova žena je malo drugačije i dosta ružno, te je ona to sve morala da podijeli na društvenim mrežama, a svoju ispovijest je počela na ovaj način:

”Moje iskustvo je velika sramota i za grad Niš i za državu Srbiju. Velika sramota. Kasnije se pitaju zašto žene neće da rađaju. Pa vjerovatno zato što su uslovi u bolnicama užasni, a da ne govorim o odnosu doktora prema porodilji. Porodila sam se u Nišu. Na moju veliku sreću, na svijet sam donijela živu i zdravu djevojčicu. Moje iskustvo je ogromna sramota za ovaj grad i ovu državu.”

U nastavku svoje ispovijesti ona objašnjava kako je sve to išlo kada je njen porođaj u pitanju i šta je sve doživjela:

“Dolazak u porodilište je bilo stresno i naporno. Dočekala me je nervozna sestra, a mom mužu nisu dozvolili ni da uđe. Porođaj je bio katastrofalan. Poslije 20-tak sati muke, zamolila sam da mi daju epiduralnu anesteziju, ali mi je doktorica rekla da ona to neće dozvoliti. Nisu mi dali ni da malo prošetam, pa ni da se istuširam. Nisam se mogla nikako otvoriti, pa su mi dali injekciju, a tek poslije toga su mi riješili da mi probuše vodenjak, a tada su prvi put vidjela zelenu plodovu vodu. Tek poslije nešto više od tri sata su se odlučili na hitan carski rez. Čak ni nakon porođaja nisam imala mira.”

I na kraju je svoju ispovijest ova žena koja je željela da ostane anonimna završila sa ovim riječima:

”Četiri dana sam molila sestru da mi da dijete da ga vidim. A da ne govorim o tome da su nam već drugi dan ukinuli katetere, a sestre su se na nas ljutile zbog toga što smo u sobi zamijenile posteljinu. Bile su izuzetno neljubazne, a da ne spominjem neke ostale stvari. Tada sam se porodila u toj bolnici, i rekla sam sebi nikad više”’