IMA 96 GODINA I NIKAD SE NIJE OŠIŠAO U ŽIVOTU: RAZMOTAO JE KOSU, LJUDI OD ŠOKA VRISNULI (VIDEO)

0

Nekako je normalno da se u odeređenim vremenskim razmacima, ode u frizerski salon i dotjera frizura, skrati kosa ili neki drugi tretmani koje stručnjaci rade sa kosom.

Neko voli dužu kosu ,neko pak preferira kratku frizuru bilo da mu bolje stoji ili iz praktičnih razloga jer je lakše održavati, prati i sušiti kosu.

Prošle godine,kao mjera prevencije protiv širenja korone, zatvarana su preduzeća pa tako i frizerski saloni. Tada su se mnogi žalili da su “zarasli”, da je kosa previše izrasla i da nema nikakve frizure. Čovjek po imenu Doddapalliah koji živi u Indiji nema uopšte takvih problema-ovaj čovjek je star 95 godina i nikada se u svom životu nije ošišao, još je njegova prva kosa.

Kako su godine prolazile i je kosa rasla on je tražio načine da je smota, uplete i slično pa danas nosi kosu smotanu u turban. A danas dužina kose iznosi ponosnih 7 metara pa je pranje kose, raspletanje i motanje u turban pravi poduhvat koje on nikako ne može uraditi sam. Za to mu treba uvijek pomoć drugih, da je raspletu, operu i opet upletu pa tek onda da je smotaju u turban na glavi.

A sigurno to nije nimalo bezbolno, treba tu masu kose rašćešljati i ponovo čistu složiti a koliko je samo težak onda taj turban, to samo Doddapalliah zna. Ali na šišanje i ne pomišlja, jer sa ovom neobičnošću u svom mjestu i okolini se smatra jednom vrstom ljudskog božanstva, pa ako bi odsjekao kosu odrekao bi se i titule.

U videu pogledajte kako teče proces pranja kose.