I princ Čarls pozitivan na korona virus: Sa dvora stigle ove informacije o njegovom stanju (FOTO)

0
644

U ovo vrijeme pandemije korona virusom vjerojatno je svima postalo jasno da niko nije imun i zaštićen od ove zaraze i nije važno na kojem si položaju, koliko si imućan i šta sve posjeduješ, da li si poznat ili nisi, korona virus ne bira, i stoga svi mi moramo da budemo na oprezu i trebamo da se zaštitimo najbolje što je moguće i ako je ikako moguće.

Da je to upravo tako dokaz je i da su mnoge poznate ličnosti izašle u javnost sa informacijama da su pozitivne na korona virus, a prvi među njima je bio holivudski glumac Tom Hanks zajedno sa svojom suprugom Ritom Wilson. Nakon toga je objavljeno da su i mnogi sportisti, posebno fudbaleri i košarkaši bili pozitivni na testu, tako da nema veze da li ste i u tjelesnoj formi ili niste, kada je ovaj virus u pitanju.

Tako je prije nekoliko sati objavljeno i da je britanski princ Čarls testiran i da je pozitivan na korona virus, ali je prema informacijama, i pored izraženih simptoma princ i dalje dobroga zdravlja, a tako su objavili i iz Bekingamske palače, a prenio je i Gardijan. Prema savjetu liječnika, ali i po nalogu britanske vlade, princ je sada u samoizolaciji i to u svojoj kući u Škotskoj. I Kamila je također testirana, ali njeni rezultati su negativni, pa je ona u samoizolaciji na drugome mjestu.

Kako kaže izvor blizak porodici, ne može se utvrditi kada je i gdje princ pokupio virus jer je posljednjih nekoliko sedmica obavljao zaista veliki broj poslova u javnosti.