Htio se baciti sa mosta, a samo mu je jedna rečenica koju mu je uputio ovaj mladić promijenila čitav tok života

0
386

Ova istinita priča u kojoj je jedan mladić sa nekoliko jednostavnih pitanja spasio život drugome čovjeku koji je želio da oduzme sebi život je priča koju svako od nas treba da pročita i da shvati da život niko od nas ne treba da uzima zdravo za gotovo, a ispovijest ovoga mladića je u nekoliko dana pročitana nekoliko miliona puta kada je osvanula na Facebook stranici ”Humans of Dublin”

”Bio sam na putu za trgovinu kad sam vidio na ogradi od mosta jednog čovjeka. Zastao sam i pitao ga je li dobro. Po pogledu na njegove oči bilo mi je jasno  da nije, mada mi ništa nije odgovorio. Video sam suze kako mu izviru iz očiju. Molio sam ga neko vrijeme i uvjeravao ga da siđe i sjedne na stepenice. Na kraju je pristao. Sjeli smo na trotoar na južnoj strani Liffeya i razgovarali oko 45 minuta”.

Dalje u svojoj priči ovaj mladić otkriva i ove stvari u razgovoru sa nesretnim čovjekom:

”Razgovarali smo o tome što mu se događa, zašto se osjeća onako kako se osjeća. Nisam ga želio ostaviti, ali morao sam ići, pa sam odlučio pozvati hitnu pomoć. Rekao sam mu da mogu da mu pomognu da se oseća bolje, ali on mi je rekao- “Molim vas, nemojte ih zvati. Dobro sam. Želim samo prošetati. Biću dobro” . Rekao sam mu da mi pusti da pozovem hitnu i da ne mogu mirno spavati znajući da sam hoda okolo. Pozvao sam ih i on je odveden u St. James. Uzeo sam njegov broj da znam što se događa s njim. Nakon tri mjeseca, poslao mi je poruku u kojoj je rekao da je njegova žena trudna, da će dobiti sina, i da će mu dati ime po meni”

Kasnije, kako ovaj mladić kaže, ovaj mu je muškarac priznao da je taman krenuo da se baci sa mosta kada mu je on prišao, te da ga je razgovor sa njim odgovorio od toga koraka, jer je shvatio da ipak postoje ljudi kojima je stalo do drugih ljudi, a da je njega spasilo samo jedno pitanje koje mu je mladić postavio, a to je ”Jeste li dobro”