Prema Daily Beastu, britanski medicinski istražitelj otkrio je ovaj tjedan da je Georgia Brooke, 26-godišnja učiteljica plesa koju je tragično ugušio njezin dečko, doživjela svoju preranu smrt zbog “nepromišljenog seksualnog čina koji je pošao po zlu”.

  • Nakon tragične vijesti o Brookeinoj smrti u lokalnoj bolnici zbog neuspješnog oporavka od srčanog zastoja, britanske su vlasti izvijestile da je njezin dečko, 31-godišnji Luka Kanon, tragično sebi oduzeo život vješanjem.
  • Tijekom sudskog postupka, mrtvozornik Martin Fleming sugerirao je da je prisutnost GHB-a i kokaina u tijelima obiju osoba, otkrivenih nakon incidenta u veljači 2022., mogla pridonijeti tragičnom ishodu, navodi se u izvješću Yorkshire Livea.

Prema izvješćima, Kanon je odmah kontaktirao vlasti kada je Brook doživio iznenadni srčani zastoj, što je rezultiralo hitnim transportom hitne pomoći u bolnicu.

Nakon njezine smrti, Yorkshire Live objavio je izvješće u kojem stoji da su vlasti pokrenule istragu o Kanon; međutim, otkrili su njegovo beživotno tijelo prije nego što je istraga mogla ozbiljno započeti.

Navodno je iz SMS poruka para proizlazilo da su obje strane pristale na čin davljenja. Tijekom sudskog postupka, Fleming je iznio tvrdnju da je Georgiina smrt bila posljedica nezakonitih radnji, implicirajući da bi Kanon, da je preživio, mogao biti suočen s kaznenom optužbom.

Prema Yorkshire Liveu, Fleming je opisao seksualnu praksu para kao “opasnu i nepromišljenu” zbog kombinacije upotrebe droga i pretjerane sile koju je Kanon koristio dok je gušio svoju partnericu. Fleming je u svojoj kritici ponašanja para navodno spomenuo kako nema naznaka da Kanon ima bilo kakvu namjeru nauditi svojoj partnerici.

Prema BBC-ju, detektiv lokalne policije svjedočio je na sudu, navodeći da je Kanon iskazivao intenzivno kajanje i da je bio preplavljen emocijama dok je bio u bolnici. Snimka nadzorne kamere uhvatila je Kanona u stanju uznemirenosti, vidno izbezumljenog i uplakanog dok je koračao naprijed-natrag.

  • Kako prenosi BBC, nakon otkrića Brukove tragične sudbine, službenici za provođenje zakona otkrili su da je Kanon neuspješno pokušao doći do svoje majke. Nakon toga je otišao u šumu i oduzeo si život. Njegovo beživotno tijelo otkrila je nepoznata osoba sljedećeg jutra u zapadnom Yorkshireu.

Prema izvorima bliskim Brooke, izrazili su tjeskobu zbog njezine odsutnosti i prihvatili zaključak vlasti da je njezina smrt najvjerojatnije slučajna. Prema njegovoj izjavi, upuštanje u ovaj seksualni čin ne samo da je opasno i nepromišljeno, već nerijetko ima i kobne posljedice.

Preporučujemo