HIT*O UPOZORENJE IZ LIDLA!- Ovi proizvodi se odmah povlače iz prodaje- Ako ih imate u FRIŽIDERU ni slučajno ih ne koristite- BACITE U SMEĆE!

0

U ovome tekstu ćemo se malo dotaći trgovačkih centara koji je sve više i više kako kod nas, tako i u cijelom svijetu i bukvalno niću na svakom uglu. Manje prodavnice i marketi su skoro svi propali, jer nemaju šansi u borbi sa velikim trgovačkim kućama i lancima, posebno kada su cijene i razne akcije u pitanju, što je velikom broju građana itekako privlačno, jer u vrijeme ove krize svako gleda da potroši što manje na osnovne namirnice. Tako na našem području imamo mnoge trgovačke lance, kao što su Lidl, Robot, Maksi, Bingo i mnogi drugi. Te svi oni rade da imaju što vidše dnevnih, sedmičnih, mjesečnih akcija, u kojima se prodaje roba, veoma često i upitne kvalitete, ali je zbog povoljne cijene i kao takva privlačna mnogima

Veoma često se tu radi i o nekim namirnicama čiji je rok trajanja pri samome kraju, o koje je potrebno iskoristiti što je prije moguće. Nekada je zbog kvalitete namirnica ipak bolje otići u neke manje markete, ali svijet i dalje više voli ići u velike trgovačke markete, jer je ponuda veća, a i cijene su često pristupačnije. Tako i trgovački lanac Lidl sve više i više osvaja cijeli prostor Balkana, mada ga u nekim dijelovima, kao što je Bih, još uvijek nema, a sada su stigle i zanimljive informacije vezane uz Lidl, a koje stižu iz Velike Britanije, gdje su neki proizvodi povučeni iz prodaje.

Njihovi riblji štapići, žitarice, štapići krekeri, špinat, jaja i čokolada, sa njihovim potpisima su povučeni iz prodaje, jer je istekao rok trajanja. Naravno da to ne treba da znači da se takvo nešto dešava i u Lidl objektima u našim krajevima, ali je ovo svakako upozorenje za sve da provjeravamo šta kupujemo i da dobro pazimo na rokove trajanja na svim namirnicama koje koristimo.