Hadžihafizbegović o Nadareviću: On je bio moj uzor, mađioničar na sceni i sjajan čovjek

0

Informaciju o smrti legendarnog Mustafe Nadarevića za Klix.ba je potvrdio njegov kolega i prijatelj Emir Hadžihafizbegović, koji se emotivno osvrnuo na dugogodišnju saradnju sa glumcem.

Hadžihafizbegović je za Klix.ba rekao kako je Nadarević preminuo danas u podne.

“Informaciju mi je javio Kasumović, a zatim mi ju je dodatno potvrdio Nadarevićev sin. Toliko smo uradili zajedničkih projekata, ne samo ‘Lud, zbunjen, normalan’. Tu su i ‘Otac na službenom putu’, ‘Amidža Idriz'”, emotivno se prisjetio glumac.

 

Dodaje kako je Nadarević najveći trag ostavio u teatru.

Dugogodišnji prijatelji i kolegeDugogodišnji prijatelji i kolege

“Najbolje uloge je ostvario u pozorištu. U teatru je napravio čudo. Mustafa je gigant, alter-ego glumački. Bio je moj glumački uzor, 40 godina smo radili zajedno. Bio je to sjajan čovjek s kojim sam proveo puno vremena i van seta. Znao je dati tako dragocjen glumački savjet, to je nevjerovatno”, tužno nastavlja.

Hadžihafizbegović je zatim citirao Ivu Andrića, kazavši kako Nadarevića povezuje s njegovom rečenicom: “Umjetnost je uzdići se iznad jednostavnosti”.

“Nama glumcima je najveća pohvala kad neko kaže: ‘Kako glumiš, kao da ne glumiš’. To je najteže postići. Bio je mađioničar u svom poslu”, zaključio je.