Grom oborio stari hrast u dvorištu jedne porodice kod Aranđelovca: Ono što su pronašli ispod hrasta je zauvijek promijenilo njihove živote

0
72

Neki ljudi su baš rođeni pod sretnom zvijezdom, i šta god da urade u životu svome, sve im ide od ruke. Ne kaže stara poslovica da ”sretan čovjek ni u WC-u nije gladan”, i to zaista za neke ljude jeste tako.

Koliko hoćete puta ste čuli za ljude koji pronađu novčanike pune novca, pa sada, zavisno od njihovog poštenja, vrate ili ne vrate vlasniku pronađeno. Pa tako je X puta se čula priča o dobitnicima na igrama za sreću, koji nikada prije, a ni poslije dobitka nisu igrali igre na sreću, i da su baš taj puta, iz radoznalosti uplatili lutriju i dobili basnoslovnu cifru koja rješava cijeli njihov život, a i živote njihovih najmilijih.

Tako se i nesvakidašnji slučaj desio u jednom selu blizu Aranđelovca, jednoj porodici koja nije ni slutila da im jedna oluja sa munjama i gromovima može donijeti veliku sreću.

Naime, prilikom velike oluje koje je zadesila te krajeve, blizu kuće ove porodice, grom je udario u stari hrast, koji se nalazio u dvorištu. Nakon udara groma, uslijedio je veliki prasak, hrast je bio oboren, ali ukućani nisu izlazili iz kuće sve do sljedećeg jutra.

Sljedećeg jutra domaćin je sa testerom i motornom pilom krenuo da sječe grane oborenog hrasta kada je u samom korijenu oborenog hrasta primjetio nešto čudno što viri iz zemlje. Razgrnuo je zemlju i pronašao zatvoreni ćup. Otvorio je ćup i ono što je pronašao u njemu ga je ostavilo bez daha i bez glasa. Ćup je bio pun zlatnika.

Njegovoj sreći nije bilo kraja. Odmah je odnio ćup u kuću, a nekoliko primjeraka zlatnika je odnio na procjenu u muzej.

Sve skupa je bilo oko 2.000 zlatnika, a u muzeju su procijenili da je ukupna vrijednost svih zlatnika oko 300.000 eura, mada se očekuje i nova procjena od nekih stručnjaka iz inostranstva, pa bi vrijednost mogla biti i veća.