GRAD UNIŠTIO OVAJ DIO DRŽAVE, LEDENA KIŠA SVE POVALJALA: Vjetar nosio sve pred sobom, PIJAVICA RUŠILA DRVEĆE – Kreacije Portal
Najnovije Novo

GRAD UNIŠTIO OVAJ DIO DRŽAVE, LEDENA KIŠA SVE POVALJALA: Vjetar nosio sve pred sobom, PIJAVICA RUŠILA DRVEĆE

Svjedoci smo da ove godine ni vremenske prilike ni bilo šta drugo nije uredu i da bi ovu godinu najbolje bilo resetovati ili preskočiti ako je to ikako moguće.
Jučer smo imali strašnu eksploziju u Bejrutu gdje već sada ima preko stotinu mrtvih ljudi, a baš prije dva dana strašno nevrijeme je pogodilo Hrvatsku, tačnije Istru gdje je napravilo veliku štetu.

Tokom cijelog dana u Istri je bilo promjenljivo vrijeme sa pljuskovima, ali se onda u poslijepodnevnim satima na moru razvilo nevrijeme koje je vrlo lako prešlo na kopno.

U olujnom nevremenu se formirala čak i pijavica, a iz DHMZ-a je izdato upozorenje za građane da se paze grmljavine, ali i bujičnih potoka, grada i olujnog vjetra.

Ovo nevrijeme se kasnije pomjerilo ka Karlovcu gdje je padao i grad veličine oraha, a tokom nevremena je napravljena veća materijalna šteta na zgradi opštine gdje je vjetar odnio i krov.

blob:https://www.facebook.com/2380a644-4f25-4b49-9315-0bb529d37f76

blob:https://www.facebook.com/2380a644-4f25-4b49-9315-0bb529d37f76

Ovakva situacija je vrlo lako moguća i u Bosni i Hercegovni ili Sbriji, jer se radi o ciklonu koji prolazi ovim područjem, pa budite spremni.

Koji je vaš komentar?

Oglasi – Advertisement