“Govorim sebi: Sabaheta, nemoj krasti, ali džaba, u hodu nešto uzmem”: Patološka kradljivica iz BiH koju traži više zemalja odlučila progovoriti (FOTO)

0
446

Sabaheta Džindo koja ima 61 godinu ima dijagnozu  šizofrenog poremećaja koji se ogleda u patološkoj želji za krađom, a u svome kraju je poznata po tome, a ovih dana je po prvi puta u medijima progovorila o svome problemu i kako kaže: “ U trenutku kada se zateknem u nekoj radnji, ja ću nešto uzeti. Nikada ne znam kada će se to desiti i kad a ću ja nešto ukrasti. Kada se zateknem u radnji, ja ću nešto uzet, bukvalno kradem u hodu.”

Ona se inače svima predstavlja kao Sabaheta Džindo iz Sarajeva, a novinari sa kojima je pričala je odmah na prvu bila kao malo poznata, a kada je izvadila svoje dokumente shvatili su da je ona u stvari žena sa potjernice, kradljivica za kojom traga policija u BiH i u još nekoliko zemalja, a povodom toga ona je novinarima rekla i ovo: “Ja sam kriminalka. Iz Amerike smo se vratili sa parama i podigli smo kuću. Stid me je porodice.”

Za nju se zna da je u Banja Luci u akciji kodnog naziva ”Džep” privedena zajedno sa svojim mužem, jer se sumnjalo da je neke svoje žrtve oštetila za više od 13 hiljada eura, a ona priznaje da svoje krađe baš nikada ne planira te da nikada ne zna kada će i šta će u određenom trenutku da ukrade, te je novinarima i ovo priznala:

”U svojoj torbi sam znala ima 5.000 KM koje sam podigla preko “Western Uniona”, i onda tako puna para odem u radnju i ukradem čokoladu od 6 maraka. Kažem sebi: “Nemoj , ženo, pusti čokoladu”, ali ne mogu, jače je od mene. Jednom su čak napisali i da sam osmišljavala svakakve pljačke, ali ja vam se kunem da nikada nisam ništa isplanirala. Čak se i ne maskiram, kamere me snimaju, nikog ne napadam, a poznato je čak i da vraćam ukradeni novac.”