GOTOV JE! NEMA VIŠE HAŠIMA TAČIJA – Što ste ga gledali, gledali ste: Javnost u nevjerici. Čak je i Vučić u šoku – Kreacije Portal
Najnovije Novo Zanimljivosti

GOTOV JE! NEMA VIŠE HAŠIMA TAČIJA – Što ste ga gledali, gledali ste: Javnost u nevjerici. Čak je i Vučić u šoku

Jutros je stigla vijest da se aktuelni predsednik Nezavisne Republike Kosovo Hašim Tači neće kandidovati na sljedećim izborima za mjesto predsjednika ove države. To je rekao lično, kada je bio gost na TV Siri. “Na sljedećim izborima neću biti na listi kandidata za predsjednika. Moj mandat ističe za nekoliko mjeseci i ne planiram ponovo da se kandidujem. Želim se odmoriti. Povlačim se iz politike nakon dvije decenije političke odgovornosti.

Ali svjestan sam da odlazim u vrijeme kada se moja država kreće u pravom smjeru.” Tači je objasnio. Uzgred, Hašim Tači je u politici više od 20 godina, kako je sam rekao, i jedan je od onih koje volite ili ne volite. Činjenica je da je učinio mnogo za svoj narod na Kosovu i Metohiji i da je on vrlo važna figura u tome što je Kosovo steklo nezavisnost, odnosno da većina zemalja svijeta priznaje Kosovo kao nezavisnu državu. Ta njegova odluka, kako se i očekivalo, šokirala je i njegovog kolega iz Srbije Aleksandra Vučića.

Kada se radi o javnosti, očekivani ljudi u Srbiji ispratili su je lavinom negativnih komentara, psovanja, željama da umre od duge i teške bolesti, dok se oni s Kosova oproštaju od njega i zahvaljuju mu na svemu što je učinio za njihov narod. Kako će ići dalje? Hoće li se Kosovo uspjeti u potpunosti odvojiti, tj. Biti 100% neovisna država u svijetu, i hoće li novi predsjednik Kosova krenuti dalje ili će sada početi mračnije doba kosovske historije. Šta vi mislite ?

Oglasi – Advertisement