Goran Bregović: Kćerke mi nisu Srpkinje, Hrvatice, a niti Bošnjakinje

0
63

Goran Bregović se smatra jednim od najpopularnijih pjevača iz Jugoslavije, a on je svoju karijeru od tada nastavljao i napredovao je na novi nivo u inostranstvu. Mnogo je popularan, a jednom prilikom je čak na dodjeli nagrada Grammy je Goran bio gost, te je ostao zaista počašćen.

On se nije pojavio sasvim slučajno tamo jer je zapravo dobio nagradu za album rezidente kao koautor. Izabran je za najbolji latino rock album u prethodnoj godini, a to je bio album za koji je dobio Grammy nagradu. Mediji su se totalno razbudili jer su željeli da malo više čuju od njega šta to on tačno misli što se tiče tolerancije međuljudskih odnosa i slično. U to vrijeme ih je najviše zanimao naš prostor koji se zove i “Bure baruta”.

Goran Bregović se nije nešto posebno zadržavao na toj temi, a on je spomenuo da ima porodicu koja je mnogo čudna jer je on sin od Hrvata, te je njegova majka Srpkinja. Sve to ne bi bilo toliko čudno prema njegovim riječima da Goran nije oženio Bošnjakinju, te kada je dobio pitanje šta su onda njegova djeca, Goran je dodao da oni imaju sreće što su Francuzi.

Prema mišljenju koje on ima, tolerancija je najbolje rješenje kao izlazi iz svega toga. Goran govori da niko ne može odrediti stranu i da niko ne bi trebao da nekoga favorizuje, ili da mrzi zbog toga što ima drugačije ime, ili prezime. Ta izjava koju je Goran Bregović dao je svakog oduševila jer se vidi da je to čovjek koji je jak zbog pjevanja i svoga karaktera.