GLAVNI UZROK REUME NALAZI SE U VAŠEM FRIŽIDERU: Jedemo je svaki dan, a sadrži opasnu bakteriju koja ubrzava ovu bolest!

0

Od reumatoidnog artritisa najčešće oboljevaju žene od 30 do 60 godina. Zglobovi su uglavnom zahvaćeni reumatoidnim artritisom, teškim, upornim, upalnim stanjem vezivnog tkiva. U ovom stanju, imuni sistem cilja kost, hrskavicu i povremeno unutrašnje organe.

 

Sićušni zglobovi šaka, zapešća, ramena, koljena i gležnjevi su najčešće zahvaćeni zglobovi. Prema studijama sprovedenim na Univerzitetu Centralne Floride, osobe koje su genetski predisponirane za razvoj reumatoidnog artritisa mogu biti pogođene bakterijom koja se lako širi konzumiranjem mliječnih proizvoda, govedine ili stvari koje rastu u kravljem stajskom gnoju.

Uzorke krvi 48 zdravih učesnika i 70 oboljelih od reumatoidnog artritisa naučnici su pregledali na DNK. Za razliku od prošlosti, kada je samo 8% zdravih osoba bilo izloženo bakterijama, tragovi bakterija otkriveni su kod 35% pacijenata. Došli su do zaključka da se reumatoidni artritis češće javlja kod osoba koje su rođene s ovom genetskom mutacijom i kasnije izložene bakterijama kroz zaraženo mlijeko ili meso zaraženih životinja.

 

Ostatak teksta možete da pročitate na linku OVDJE.