GINEKOLOG SARA GOTFRI, STRUČNJAK ZA HORMONE: KILOGRAME NAKUPLJANE ZBOG HORMONA, MOŽETE DA IZGUBITE SAMO NA JEDAN NAČIN!

0

 

Na univerzitetu Hardvard, radi doktorica Sara Gotfri, koja je specijalista za hormonske promjene na tijelu. Ona kaže da jako dobro razumije žene koje žele a ne mogu da se riješe viška kilograma, te je spremna podjeliti svoje znanje sa ostalim ljudima.

 

Naime, po njenim riječima u našem tijelu imamo veliku količinu hormona, a kod žena postoje 4 koja su specifičn, i da u njihovom nedostatku ili neravnoteži dolazi do debljanja ili se kilogrami teže gube. taj hormon je estrogen koji je jako bitan, i ukoliko želite smršati taj hormon se mora uravnotežiti. Doktorica preporučuje da se jede barem pola kilograma barenog povrća koje će napraviti ravnotežu, i da se meso ne treba izbaciti iz ishrane već jesti malo više povrća.
https://www.youtube.com/watch?v=nDhA10sxN8E&feature=emb_imp_woyt
Također je jako poznata činjenica da višak insulina, povezujemo sa gojaznošću jer tada dolazi do poremećaja glukoze, i šećer skače gore ili dole, a masnoće se nakupljuju. Studija iz 2004. godine pokazala je da konzumiranje 2 kašike jabukovog sirćeta razblaženog u vodi može da smanji nivo glukoze u krvi.