Fotografija koja je rasplakala cijeli svijet – majka nije mogla prestati plakati kada je pogledala ko pleše sa njenim sinom

0
49

Ova priča počinje od toga da se sin ove žene dosta borio da bi imao nekog prijatelja na svojoj strani, te u vrijeme kada je bio napokon prihvaćen od nekoga, njegova majka nije mogla da suzdrži suze. Oči ove majke su hiljadu puta gledala kako je njen sin pokušao steći nekog prijatelja u školi, ili van škole.

Njenom sinu više nije ni bilo bitno kakvog će on prijatelja imati i došao je trenutak kada mu je bilo bitno samo da ima nekoga ko će se družiti s njim. Majka je priznala da je njen sin jedan veoma jak dječak i da je to najsnažnije dijete koje ona zna. Bio je prisiljen da izlazi na kraj s ostalom djecom koja njega nisu mogli razumjeti, nego su mu mogli samo nanositi psihičku bol.

Jedna obična fotografija je pokazala kakvo je to pravo lice majke koja je prvi put vidjela svoje dijete koje je po prvi put moglo da slobodno zagrli nekog koga može nazvati prijateljem, a to je bio terapijski pas. Šejna je dosta noći provela budna pored svoga sina i dosta mjeseci je taj dječak plakao jer nije mogao da ima bilo kakav kontakt s nekim drugim izvan porodice i dosta se trudio da bi to mogao postići, a to je ova fotografija:

Za ovu majku je sve ovo bilo inspirijacija, a ovo je momenat koji će za nju ostati dragocjen. Njen sin je autističan, a zbog toga ga druga djeca nisu tako lako prihvatala. Morate priznati da je toj djeci zaista teško u životu da nađu pravog prijatelja zbog toga što danas ljudi samo gledaju nečije mane.