FOTO- Snaga ga pomalo izdaje : Evo kako danas izgleda legendarni glumac Jackie Chan

0
46

Malo je onih koji mogu reći da im se ne sviđa baš niti jedan film koji je napravio majstor kung fu i akcijskog filma Jackie Chan.

Jackie Chan je poznat kao velemajstor akcijskih filmova koji je rijetko za opasne scene, a kojih je bilo na pretek u njegovim filmovima, uzimao kaskadere, već je sve scene radio sam , bez ičije pomoći.

Naravno da su te vratolomije dovodile ovoga glumca u mnoge opasne situacije, a poznato je da skoro i nema dijela tijela na njemu ili neke kosti koja nije doživjela neku traumu ili lom.

Ali izgleda da i ovoga legendarnog kralja akcije pomalo sustižu godine, jer se doima da ga pomalo  izdaje njegova prepoznatljiva snaga, mada on i dalje ulaže sa svoj napor da svaku svoju ulogu izvede do kraja i najbolje što može. Jackie je već polako ušao i u sedmu deceniju života, ali ipak se, i spram godina, i spram akcijskih filmova drži prilično dobro.

Manje je poznato da je Jackie kao mali ostavljen od roditelja koji su otišli u Australiju u potrazi za poslom. Jackie je ostao sam, ostavljen na milos i nemilost ulici. Jednom su ga čak pokušali i prodati jednoj ženi za cijelih 26 dolara, a u školi je imao stalnih problema i sa učenicima i sa profesorima, pa mu je čak i jedan profesor, trskom, slomio nos. Međutim, baš u toj školi se naučio osnovnim tehnikama akrobatike, nekim borbenim vještinama, kao i nekim glumačkim tehnikama.

Jedan je od rijetkih u filmskoj produkciji koji je u svojim filmovima bio i glumac, i režiser, kao i scenarista, producent, direktor fotografije, koordinator, i odgovoran za nabavku i dostavu.