FOTO- Danas je sigurno ne biste prepoznali: Ovako, nekada popularna Esmeralda, izgleda danas

0
70

Leticia Calderon je za sve ljubitelje sapunica na ovim prostorima ostala najzapaženija i najpoznatija po svojoj ulozi  slijepe Esmeralde u istoimenoj sapunici

Leticija danas ima 50. godina, a od emitiranja ove popularne sapunice je prošlo više od 20 godina. I mada je mnogi pamte po njenoj prelijepoj smeđoj kosi i zelenim očima, danas ova glumica izgleda totalno drugačije jer je uveliko promijenila imidž koji ju je krasio u seriji. Leticia i dan- danas snima sapunice, a mnogi od vas je možda ne bi ni prepoznali, zbog drugačijeg imidža, u nekoj drugoj seriji.

U razgovorima sa novinarima Letcia je uvijek isticala da je uvijel željela biti glumica i da je sa 13 godina imala svoje prvo glumačko iskustvo, a već sa 14. godina je imala i svoj prvi veliki glumački uspjeh kada je glumila u ”Amalia Batista” televizijkoj seriji.

Nakon toga je uslijedilo igranje u nekoliko tv novela, pa je ubrzo Leticija postala veoma mlada glumica sa prilično iskustva na televiziji, a vrlo brzo je postala glumica koju prepoznaju širom svijeta i čije lice i oči jednostavno ne možete a da ne primjetite.

Nastavljajući svoju glumačku karijeru, vrhunac slave doživjela je telenovela “Esmeralda” 1997. godine, i grajući istoimenu slijepu djevojku. Ta uloga je bila jedna od najvećih uloga u njenoj karijeri, po kojoj je znaju širom svijeta, a posebno u ovim našim balkanskim krajevima.

U međuvremenu Letcija se udala za Marka Lopeza, ali je taj brak propao nakon dvije godine, da bi nakon toga ušla u vezu sa Juana Collada za kojeg se na kraju i udala i sa kojim ima dva sina, Luciana i Carla