EVO ŠTO VAM SMRDI IZ USTA, OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Samo JEDAN TRIK je potreban da to PRESTANE, A IZ USTA ĆE VAM MIRISATI RUŽE!

0

Za borbu protiv lošeg zadaha koriste se razni proizvodi oralnu higijenu, međutim, postoje dosta jednostavniji i efikasniji načini kako da se riješite lošeg zadaha i to samo uz pomoć stvari koje se već nalaze u vašem domu. Metvica može da bude od velike koristi u borbu protiv lošeg zadaha i osvježava usta. Začini kao što su klinčići, kadramom i sjemenke koroma su najbolji u borbi protiv neugodnog zadaha. Pored toga, soda je isto tako odlična u rješavanju ovih problema. Jednostavno otopite kašičicu sode u šoljici vode i koristite to za ispiranje usta.

Kao alternativu možete da umočite zubnu čatkicu u sodu i koristite je za čišćenje zuba. Isto tako čaj od listova piskavca je odličan antibakterijski osvježivač za usta. Organizam vam mora biti konstantno hidriran kako biste spriječili loš zadah. Pijenje vode je od velike važnosti kada je riječ o spriječavanju bakterijskog rasta i lošeg zadaha koji je uzrokovan neadekvatnom vlagom i slinom u ustima. Ostatak teksta možete pročitati