Nino Rešić, legendarni pjevač, napustio je ovaj svijet prije skoro dvadeset godina, ali njegov duboki uticaj i dalje odjekuje. U uvjerljivom otkriću, njegov bivši menadžer, Nermin Ademović, hrabro je istupio da podijeli intimne uvide o Ninu, zaokupljajući nepodijeljenu pažnju javnosti. Cela kalvarija počela je zbog Ninove ćerke Sandre Rešić, koja je u to vreme učestvovala na takmičenju “Zvezde Granda”. Nermin Ademović, iznerviran njenim izjavama, preuzeo je na sebe da otkrije istinu o Ninovom životu. Ademović naglašeno ističe da je Sandra lažno tvrdila da je bila sa ocem do njegovih posljednjih trenutaka u Bijeljini. Nadalje, postoje spekulacije da Sandra pouzdano tvrdi da zna o Ninovom uzroku smrti, ali Ademović to žestoko osporava jer Sandra nije bila prisutna u tim ključnim trenucima. Nino je imao tri ćerke iz tri braka, uključujući Sandru, međutim, šaputanja sugerišu da Nino možda nije Sandrin biološki otac.

Ove glasine proizlaze iz skrivenih tajni u Ninovim privatnim dnevnicima, koji su svima nepoznati. Ademović slikovito prepričava događaje iz 2007. godine kada je Nino posvetio nebrojene sate snimanju svog revolucionarnog albuma u Bijeljini. Uz Nebojšu, uspostavili su neraskidivu vezu sa Ninom, svesrdno podržavajući njegov put ka uspehu. Međutim, priča poprima tragičan obrt jer Ademović otkriva srceparajuće detalje. Usprkos nesnosnim bolovima i nemilosrdnim napadima, Nino se tvrdoglavo opirao traženju medicinske pomoći.

 

Tragično, nakon što je izdržao ove muke nekoliko mučnih sati, Nino je preminuo u bolnici, ostavljajući sve potpuno zaprepaštene. Nermin Ademović samouvjereno ističe da Ninov dnevnik, u kojem se nalaze zamršeni detalji njegovog života i skrivene tajne, postoji i nakon njegove smrti.

 

Iako je u početku razmišljao o davanju dnevnika Ninovoj kćeri Amelie, koja živi u Americi, ova ideja je na kraju odbačena. Tuga zbog Ninove smrti i dalje traje, podstičući fascinaciju javnosti zagonetnim pričama i kontroverzama oko njegove ličnosti i postojanja.

Preporučujemo