EVO šta se desilo sa mladićima koji su ISPENDREČENI na klupi: Snimili ih nakon 15 minuta, OVO NIJE MOGUĆE(foto)

0

Prizor policajaca kako udaraju trojicu mladića koji su mirno sjedili na klupi u parku i pili pivo s pendrecima jedno je od najčešće prikazivanih u posljednjih nekoliko dana u svim medijima, ne samo u regiji, već i u cijelom svijetu. Sve se to dogodilo u utorak dok su trajali prosvjedi koji su izbili u glavnom gradu Srbije nakon što je predsjednik Vučić najavio planiranje policijskog sata, koji bi trebao trajati od petka do ponedjeljka i koji bi vjerojatno trebao važiti za cijelu Srbiju.

Ni službe sigurnosti ove zemlje ni sam predsjednik nisu očekivali ono što slijedi, a to je bila pojava velikog broja građana na beogradskim ulicama koji su željeli na ovaj način da pokažu svoje nezadovoljstvo odlukom o policijskom satu. Tokom prosvjeda došlo je do sukoba policije i demonstranata koji su bacali baklje i boce na pripadnike policije, koji su se osvetili tako što su na demonstrante bacali suzavac, a zatim su ušli u masu i tukli ih palicama i nogama kad god su stigli. To se dogodilo nakon što je nekoliko demonstranata srušilo zaštitnu ogradu i čak uspjelo ući u Skupštinu. U sukobima koji su uslijedili ranjeno je više od 40 policajaca i 17 demonstranata, a mnoge su televizijske ekipe bile na terenu i uživo prenosile događaje.

Osim toga, mnogi su građani koristili svoje mobilne telefone kako bi zabilježili brutalne akcije i upotrebu sile protiv građana, a ova scena s klupe bila je najviše šokantna. Na klupi su sjedila tri momka koja po svemu sudeći nemaju nikakve veze s prosvjednicima, ali družili su se uz pivo. Policija je projurila pored njih i počela ih udarati palicama gdje i kako su stigli. Ono što je posebno iznenadilo sve koji su prošli pokraj te iste klupe nakon pola sata, jeste da su na njoj sjedili isti tipovi koji su se vratili da dovrše svoje pivo. To se može dogoditi samo u Srbiji.