EVO ŠTA SE DEŠAVA RUSIMA KOJI SU VAKCINISANI! Celi svet je na nogama zbog OVOGA! – Kreacije Portal
Najnovije Novo

EVO ŠTA SE DEŠAVA RUSIMA KOJI SU VAKCINISANI! Celi svet je na nogama zbog OVOGA!

Od trenutka pojave korona virusa u svijetu, svjesni smo toga da su nas mediji, stručnjaci i razni ljekari stalno bombardovali o raznim informacijama o tome koji su simptomi, koje su naredne mjere i na koji način se najpravilnije zaštiti od zaraze.

Pored toga svjesni smo isto tako da su skoro sve države, barem one jače krenule u istraživanje i pokrenule projekte pronalaska vakcine i sve su oči uprte u njih kako bi nas što prije riješili ove pošasti koja nas je paralizovala.

Naime, cijeli svijet je obradovala jedna vijset koja nam je došla 11. septmebra kada je Rusija objavila da imaju vakcinu.

Doduše mišljenja stručnjaka u svijetu su bila podijeljena po tom pitanju gdje je u pitanje dovodilo to da li je vakcina ispravna.

Međutim, bilo kako bilo, Rusi su krenuli sa testiranjem svojih građana i prva faza testiranja je pri kraju.

U toj fazi je više od 6000 ljudi vakcinisano u moskovskim klinikama i prema riječima ministra zdravlja Muraška sve se odvija rutinski.

Naime, Rusija je ovu vakcinu registrovala kao prvu vakcinu protiv ovog virusa, a ovu vakcinu je razvio Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja, a sva klinička ispitivanja su uspješno završena u junu i julu.


Ova vakcina je rzavijena na platformi koja je korištena za druge brojne vakcine, a prema riječima ministarstva zdravstva ova vakcina omogućuje i pokazala je sposobnost stvaranja imuniteta za period od dvije godine.

Važno je napomenuti da su još dvije ruske vakcine u fazi kliničkih ispitivanja.

Koji je vaš komentar na ovo?

Oglasi – Advertisement