EVO KAKO SAM UKLONILA BRADAVICE SA RUKE: Ovaj recept sam slučajno pronašla, U PITANJU JE BILJKA KOJA RASTE SVUDA OKO NAS (RECEPT)

0

Rosopas je najpoznatiji po svom djelovanju na bradavice na koži, ali njegovo se ljekovitost prostire dosta dalje. Odličan je za liječenje mnogih zdravstvenih problema kao što je žutica, astma i tuberkoloze, nesanice, anksioznosti, oboljenja jetre te infekcija bubrega i mokraćnog mjehura.

Kapi rosopasa ipak nije poželjno da se oralno konzumira jer mogu uzrokovati neželjene reakcije ili djelovati odviše snažno na vaš organizam.

Kako biste uklonili virusne bradavice ili gljivične infekcije s kože i noktiju, nanosite svaki dan par kapi tinkture na zahvaćno područje. Preporučljivo je nanositi tinkturu isključivo na bradavicu ili područje kože ili noktiju s gljivicama kako bi se izbjeglo oštećenje zdrave kože.

Kod virusnih bradavica je poželjno tinkturu nanijeti na komadić pamučne vate, a onda ga pričvrstiti flasterom ili selotejpom na bradavicu. Ostavite vatu u toku noći i ponavaljajte minimalno sedam dana prije nego pokušate da uklonite bradavicu. Ako je potrebno, ovaj proces ponavljajte sve dok bradavica ne potamni i ne počne da odumire.