EVO KAKO DA PROVJERITE DA LI IMATE LOŠ IMUNITET: Šest Znakova Oslabljenog Imuniteta- SVI OVO MORAMO ZNATI, POSEBNO DANAS

0

Danas kada vlada pandemija korona virusa , svi nam savjetuju da se pridržavamo uvedenih mjera i da ojačamo svoj imunitet. U današnjem članku vam donosimo neke znakove i upozorenja da je vaš imuni sistem oslabljen.

 

Ako ste osoba koja je često prehlađena , stalno šmrčete i kašljete , često vam se dešavaju bakterijske upale grla , često ste umorni , imate bolove po cijelome tijelu i slično. To je znak da je vaš imuni sistem oslabljen , i da pod hitno trebate nešto da uradite da ga podignete , kako bi se zaštiti od mnogih drugih bolesti.

Mnogo je stvari koje utiču na pad imuniteta , a većina je pod našom kontrolom i svi lako možemo da poboljšamo naš imunitet da bi se zaštitili. I pretjerana dezinfekcija ruku i predmeta koje svakodnevno diramo , ozbiljno mogu da naruše naš imunitet , zbog toga što se oštećuje i samanjuje zaštitna barijera kože koja nas štiti od ulaska bakterija i drugih patogena.