EVO KAKO DA OČISTITE PROZORE U SAMO DVA POTEZA: Tajna je u ovom TRIKU sa vodom, a oduševiti ćete se kako je jednostavno

0

Kada se odlučimo da čistimo kuću ili stan skoro sve nam lako pada, osim pranja prozora, zato što upravo pranje prozora većini ljudi predstavlja muku, i to sve zbog bijelih tragova koji ostaju na prozorima u završnoj fazi.
Ukoliko se i vama slična stvar dešava, danas vam donosimo tri super trika koji će vam omogućiti da vaši prozori budu savršeni nakon pranja.

Potrebno je da koristite destilovanu vodu umjesto obične
Što se tiče vode, ona je u regiji izuzetno tvrda te u sebi sadrži veliki broj kamenca i minerala koji su glavni uzročnici onih bijelih tragopva koji ostaju na staklu nakon čišćenja.
Znači, prije nego upotrijebite sredstvo za pranje prozora, namočite spužvicu u destilovanu vodu i prebrišite prozore.

Umjesto sredstva za čišćenje upotrijebite ocat
Alkoholni ocat je savršen dodatak salatama ali isto tako odličan je u pranju prozora. Potrebno je da u bocu sa raspršivačem napunite alkoholnim ocatom sa vodom u omjeru 1:1 i pošpricajte prozore. Ukoliko su prozori toliko prljavi ponovite postupak.

Čarobna krpa za završnu fazu
Svjesni smo da je kod pranja prozora najvažnija ona završna faza, te umjesto korištenja običnih krpa ili ubrusa, koristite čarobnu krpu za poliranje. Čarobna krpa u sebi sadrži veliki broj mirko vlakana i samim tim bolje upije vodu. Ustaljeno je na našim prostorima da se koriste i novine, pa umjesto čarobne krpe možete korstiti i novine.

Javite nam rezutlate u komentarima?