EVO DATUMA KADA ĆE SE ZAVRŠITI EPIDEMIJA KORONE: Naučnik Je Objavio Novo Otkriće, RANIJE Je Nego Što Mislite! (FOTO)

0

Uvaženi inženjer Petar Kočović nedavno se u medijima pojavio s vrlo zanimljivim otkrićem, a riječ je o matematičkom modelu čiji je on tvorac, a povezan je s epidemijom korona virusa, koja trenutno pustoši svijet, pa je situacija trenutno vrlo loša na Balkanu. Naime, taj je čovjek matematički došao do podataka kada bi se ova epidemija korona virusa mogla završiti, a prema njegovom računu, to bi se moglo dogoditi u augustu ove godine, a njegova prva najava je da će to biti 6. avgusta.

Međutim, ovih je dana rekao da je u samom proračunu učinjen jedan propust, a objavljeni su podaci koji su vezani uz epidemiju, tako da je novi račun koji je uradio dao rezultat da bi epidemija trebala prestati u aprilu sljedeće godine. Rekao je da uzima podatke o dnevnom broju zaraženih za taj proračun, a nije uzimao u obzir broj umrlih i onih koji su se oporavili, jer je najvažnije da se broj zaraženih ljudi u svijetu svakodnevno smanjuje, pa će se broj umrlih smanjivati. Dodao je da slijedi izvješća nekih renomiranih organizacija i vidi da su došli do identičnih rezultata.

Na temelju podataka WHO-a za Srbiju i onoga što Ministarstvo zdravlja objavljuje, otkriveno je da će prvi val završiti 26. maja, a poanta je slijediti Gaussovu krivu koja nikada ne predviđa nulu, nego slijedi princip 1 na milion, tako da se izračunava da na 7 miliona ide 7 zaraženih, iako to velo lako može biti 20, a završava negdje oko 18. Međutim, krajem maja taj se izračun malo pokvario, s pojavom repa prvog vala, pa je novi proračun pokazao da bi april sljedeće godine mogao biti kraj epidemije.