Emir Kusturica upozorava: Ako krenu rakete,ovo nam se sprema

0
181

Ovih dana se na društvenim mrežama i na mnogim drugim medijima pojavila objava koju je napisao proslavljeni filmski režiser Emir Kusturica, koji zabrinut situacijom u svijetu upozorava građane na vrlo moguće opasnosti prijetnje koje se mogu dogoditi ako se poklope neke stvari.

Pa tako slavni režiser kaže da u slučaju da krene do razmjene nuklearnih raketa između nuklearnih sila, zemlja će se vratiti na stanje koje je bilo prije 15. milona godina. Neke životinje i biljke će se prošvercati i preživjeti kao što je bilo i za vrijeme bombardiranja Hirošime kada su biljke, i u radijaciji rasle na očigled ljudi koji su se raspadali i umirali od iste. Razlog za to će biti jer se svaki predmet u zadnjih 10. godina koji se proizveo nazvao smart, i u tom procesu su čak i klozetske šolje postale pametne samo je čovjek postao glup., i onda je logično šta treba da se desi biću koji je smislio sve što mu je potrebno a pritom ostao glup.

Režiser u svome kazivanju nastavlja da mu nije teško zamisliti planetu poslije nuklearnog rata kao šerpu u kojoj sve vrije. Nojeva arka će sada biti vasionska stanica koja će odabrane odvesti na drugu planetu, ako u međuvremenu pronađu neku sa vazduhom i vodom.

Ne zna se ko će biti putnici na toj modernoj Nojevoj arci, ali je sigurno da će to biti predstavnici elite, perverznjaci, koji sve čine da se nuklearni rat i desi. U vasioni će biti oni koji nas svojim špekulacijama vode ka kraju svijeta, a kada budu bacali pogled, i to posljednji na majku zemlju, za njenu propast će kriviti čitav ljudski rod samo svoju krivicu neće vidjeti.

Kusturici najteže pada to što će najbolje opet profitirati oni koji su svo vrijeme i kroz sve vjekove imali najviše koristi i koji su pravili našu brutalnu istoriju. Istina, i ta njihova korist će biti kratkoga daha, jer će i u novome svijetu napraviti istu grešku