DRAMATIČNE SCENE IZ AZOVSTALJA Azov objavio fotografije iz železare: Civilizovani svet mora da vidi u kakvim uslovima se borimo!

0

Pripadnici Azova objavili su najnovije fotografije iz čeličane Azov na kojima se vide teški uvjeti u kojima trenutno žive, tražeći pomoć od međunarodne zajednice, ali i poruku da se neće predati.

Bataljun je pozvao na “hitnu evakuaciju ranjenih vojnika u područja pod ukrajinskom kontrolom” gdje bi mogli dobiti odgovarajuću skrb. Unatoč uvjetima u kojima su živjeli i borili se, bez hrane i lijekova, rekli su da je predaja nemoguća. “Nećemo se predati. Predaja znači smrt”, rekao je  Svjatoslav Palamar prvi čovjek Azova.

 

“Civilizovani svet mora da vidi uslove u kojima se nalaze ranjeni, osakaćeni branioci Marijupolja i reaguje! U potpuno nehigijenskim uslovima, sa otvorenim ranama zavijenim nesterilisanim ostacima zavoja, bez potrebnih lekova, pa čak i hrane. Pozivamo UN i Crveni krst da pokažu humanost i potvrde temeljna načela na kojima su stvoreni. Spasite ranjenike! Vojnici koje vidite na fotografijama i još stotine u fabrici Azovstalj branili su Ukrajinu i ceo civilizovani svet po cenu vlastitog zdravlja i života. Zar Ukrajina i svetska zajednica sada nisu u stanju da ih zaštite i brinu o njima?”, objavio je Azov uz fotografije.