DRAMA U HRVATSKOJ- PENZIONER PUŠKOMITRALJEZOM UBI*AO PO KOMŠILUKU- Uhapšen poslije sumanutog pohoda- IMA MRT*IH I RANJE*IH- Išao po naselju, rešetao, a onda ZAPAL*O KUĆU I ZAPJEVAO (VIDEO/FOTO)

0

Penzioner osumnjičen za ubistvo jedne i ranjavanje dvije osobe kod Karlovca navodno je bio u rodbinskim vezama sa žrtvom. Svjedoci ovoga krvavog pira u naselju koje se zove Lemić Brdo kažu da je Ivica P ub*o svoga bratanca Stjepana L. (69), a da je prije toga sa automatskom puškom išao po selu i pucao po kućama i vozilima:” Kažu mi da je izrešetao četiri-pet kuća i nekoliko automobila. Ubio je bratanca koji živi preko puta njega. On živi usred sela, ja sam na kraju, ali je došao do moje kuće i sve redom rešetao. Brat mi kaže da su pobjegli na sprat, četveročlana porodica, tako su se spasili, ubio bi i njih” – rekla je za hrvatske medije prestrašena mještanka Karlovca.

Dodala je i kako je pomahnitalom penzioneru, bratanac kojeg je ub*o prošle sedmice bio dovukao drva za zimu, da se ne smrzne. Mještani otkrivaju kako je Ivica, prije penzije radio u HEP-u i da baš i nije bio druželjubiv tip, te da je živio samotnjački, da su mu roletne na kući uvijek bile spuštene te da nije imao neke kontakte sa komšijama.

Isto tako, znao je da pravi probleme i da puca iz oružja, te je policija u nekoliko navrata dolazila kod njega zbog takvih stvari. Kako jedna komšinica kaže, policija bi mu uzimala to oružje, ali izgleda da je on kod sebe imao velikih zaliha, tako da bi opet drugi puta pucao iz nekog oružja. Neki sbjedoci kažu da prije nego li ga je policija bila uhapsila, da je Ivica navodno pokušao da zapali sopstvenu kuću.

Ostatak pročitajte OVDJE