DR MARIJA ZDRAVKOVIĆ OTKRILA KOJA DVA ORGANA PRVA STRADAJU OD KORONE: Najveća greška je ako imate tegobe i ostanete kući!

0

Marija Zdravković je kardiolog i direktorica KBC Bežanijska kosa , i ona je otkrila da covid-19 pored poznatih zdravstvenih tegoba , često napada i druge organe. Do sada nismo znali da covid može izazvati povremenu paralizu facijalisa , pojava novih neuroloških problema kao što je zapaljenje nerava.

 

Po novim saznanjima , stručnjaci tvrde da je to virus koji je specifičan za ćelije koje postoje u svim organima i koji se vezuje za endotelne ćelije. To su ćelije koje postoje sa unutrašnje strane krvnog suda , a krvni sudovi postoje u svim organima.

Prema riječima doktorice Marije , posljedice su prolaze i rješavaju se liječenjem. Međutim , korona virus u najvećem slučaju napada srce i pluća , i može da dovede do trajnih i teških posljedica. Doktorica ističe da su najveće greške koje ljudi čine su te da ako imaju tegobe , ipak ostaju kod kuće i čekaju da te tegobe prođu , umjesto da posjete doktora i dobiju odgovarajuću terapiju koja se naziva profilaktička , dok ne dođu rezultati PCR testa. Ukoliko se ispostavi da je test pozitivan , onda se dodaju i drugi lijekovi.