Dolaze sniježni i ledeni dani, a sa njima i problemi sa čišćenjem automobila: Ova žena zna kako taj posao napraviti mnogo lakšim- Evo par trikova koje ja koristim, a sve su me komšije prekopirale (SAVJET)

0
452

Snijeg još nije došao u naše krajeve, ali kada dođe, poznato je da je on tada postaje prava noćna mora za mnoge vozače, a niko od nas ne voli da rano ujutro, kada krećemo na posao, prvo što radimo je da čistimo snijeg sa naših vozila. Međutim, ova žena kaže da je našla pravo rješenje za tu vrstu problema , a spremna je da svoje trikove podijeli i sa drugima.

”Kako sam počela da vozim na zimu, odmah sam pokupovala svu prateću opremu za tu sezonu. Od grebalica, krpica, sprejeva za odleđivanje , sprejeva za sprečavanje magljenja stakala, itd. Onda sam poslije nekoliko nedjelje sebi rekla da više nikada neću grebalicu uzeti u ruke. Sad vas vjerovatno zanima šta sam ja to uradila.”

Pa u nastavku svoje priče, ova vozačica je otkrila i ove stvari:

”Totalno je jednostavno, uzela sam foliju za šoferšajbu, baš onu koja ljeti sprečava da vam se kola pretvore u pretis lonac. Svake noći kada parkiram kola, uzmem foliju i postavim je sa spoljne strane ispod brisača, i kada ujutru krenem na posao, skinem je i samo istresem, a moje me komšije gledaju u čudu onako preznojeni i smrznuti. U početku su me svi čudno gledali, međutim ako sada prođete mojim naseljem, vidjet ćete da skoro svako auto ima foliju. Vjerujem da niste znali da ako namažete unutrašnju stranu stakla pjenom za brijanje, spriječit ćete magljenje.”

Osim ovoga trika, žena je bila spremna da sa svima podjeli još neka svoja saznanja pa je još rekla i ove stvari:

”Ako vam se ikada dogodilo da ne možete otključati automobil, probajte namazati ključ gelom za pranje ruku. Trebalo bi da uspije. moj vam je savjet i da na retrovizore stavite obične plastične kese. One bi trebale spriječiti njihovo zaleđivanje. I za kraj još jedan koristan savjet koji sam naučila. Ako parkirate kola tako da gledaju na istok, jutarnje sunce bi trebalo barem malo odmrznuti vaša kola i tako vam pomoći da lakše skinete led sa njega.”