Doktori im zabranili da budu zajedno! Nisu ih poslušali a njihove obitelji proklinjale taj dan…

0
24
Doktori im zabranili da budu zajedno! Nisu ih poslušali a njihove obitelji proklinjale taj dan...
Doktori im zabranili da budu zajedno! Nisu ih poslušali a njihove obitelji proklinjale taj dan...

Nekada život postane drama koju niko ne može očekivati a par Kejti i Dalton su imali 18 godina kada se sve ovo desilo. Uspostavljena im je dijagnoza cistične fibroze ali Kejti nije imala nikakvih problema da ide u vezu sa Dalton pored toga što su ih doktori upozoravali da to ne smiju uraditi.

Par se vjenčao ubrzo nakon toga a zajedno su provodili neke predivne trenutke. Mogli su komunicirati samo preko telefona jer su im doktori rekli kako je moguće da dobiju infekciju ali Kejti je rekla sama kako nema nikakvih kajanja oko te veze.

Govorila je kako bi prije živila sretnih pet godina nego da bude sama sljedećih 20 godina. Govorila je kako će ga voljeti do zadnjeg daha. Nije ju zanimalo ničije mišljenje, niti porodice a niti doktora.

Dalton je preminuo a Kejti je bila i sama bolesna te nije mogla da bude kraj njega u tim zadnjim trenutcima. Nije mogla da ustane iz kreveta jer je i ona bila previše bolesna pa zato nije mogla da bude zajedno sa njim.

Bila im je peta godina od kako su u braku i tada su se zadnji put vidjeli. Od kako je Dalton preminuo, Kejti je živila samo još pet dana poslije toga. Svi su bili šokirani njihovom smrću a majka od Kejti je govorila kako se nada da Dalton čuva mjesto kraj sebe za njenu kćerku.

Oboje su bili hrabri borci i nisu niti pomislili da odustanu a njihovim porodicama je bila slomljeno srce. Uzrok njihove smrti su bile komplikacije koje su se desile tokom razvijanja cistične fibroze.

Kejti je trebala imati transplataciju pluća koja joj je bila problem a nekako je i znala da će to biti njeni posljednji dani. Jedno drugo su činili potpunim i ohrabrivali koliko god su mogli a poslije dugo vremena više nisu imali fizičke patnje.