DOKTOR NESTOROVIĆ APELUJE: POSLUŠAJTE ME, I NIKAD VIŠE NEĆETE IMATI PROBLEM SA VIŠKOM KILOGRAMA! NIJE UOPŠTE TEŠKO (SAVJET)

0

Na samome početku razgovora na jednoj televiziji, poznati doktor Nestorović je rekao: “Organizam zaista voli da budemo debeli, i imamo milion načina kako da gomilamo masti, a ni jedan efikasan način da se te masti riješimo. Zbog toga je strašno teško držati dijetu i stalno ste gladni, nezadovoljni i depresivni. O tome se vrlo malo priča, a priroda favorizuje debljinu. Imamo i dokaze da su oni koji su gojazni puno vitalniji”

Rekao je i kako je nedavno se pojavio jedan naučni rad koji je otkrio da su neka istraživanja pokazala, da umjereno gojazni ljudi koji su bili operisani kardio zahvatima su dva puta manje umirali od onih mršavih koji su imali iste operacije, a to je po doktoru zato jer je priroda predvidjela da svi budemo pomalo debeli, ali svi i treba da održavamo tu težinu, te je rekao:

“Ukoliko želite stvarno da izbjegnete sve štetne efekte gojaznosti, to je stvarno vrlo lako, prvo ne unosite prevelik broj kalorija, brojite ih. Treba uzimati kvalitetne kalorije, proteinski doručak, što više voća i povrća, držati stroge dijete je veoma teško. Ja to volim da pričam studentima u knjizi Vokija Kostica „Kako sam pojeo sebe“ i on priča kako je pisao muziku za film „Ko to tamo peva“, pa su mu ljekari zabranili da jede sve -ne smiješ masno, ne smiješ ovako, ne smiješ onako, i on tako danima sjedi za klavirom bije po onom klaviru i uglavnom izlaze posmrtni marševi i to neprekidno i na kraju jedan dan njemu pukne film i smaže jedan jagnjeći butić sa krompirom i napiše kompletno muziku za film”

Ostatak teksta pročitajte OVDJE