Dodik o Dragičeviću: Apelujem, zahtijevam, molim i tražim (VIDEO)

0
23

Predsjednik  manjeg BiH entiteta Republike Srpske Milorad Dodik ponovo je apelovao da tužilaštvo ubrza rasvjetljavanje smrti mladića Davida Dragičevića jer je to jedino mjesto gdje to može biti riješeno,prenose mnogi mediji u regiji.

“Apelujem, zahtijevam, molim, tražim i sve što je potrebno da tužilaštvo ubrza neophodne radnje”, rekao je Dodik za Radio-televiziju Republike Srpske.

Dodik je također rekao da razumije bol Davora Dragičevića, kao oca koji je izgubio dijete, ali i da je sam čovjek koji čini greške, pa ponekada i kaže nešto pogrešno i što nije zaista mislio.

“Tako je bilo i u slučaju Davora Dragičevića. Rekao sam nešto pogrešno, za to pogrešno se izvinjavam. Običan sam čovjek, ali i čovjek koji nosi dosta odgovornosti, ali nikada nisam izgubio osjećaj saosjećanja sa ljudim u njihovim tragedijama”, naveo je Dodik.

Na pitanje da li bi sve ovo moglo da utiče i na rezultate izbora Dodik je rekao da je to pitanje svakako prisutno u javnosti, ali da sami izbori nose i neka druga pitanja, koja se tiču opstanka Republike Srpske, njene snage, kao i političke , socijalne i ekonomske pozicije nekih njenih prijatelja, pa čak i onih koji bi željeli da Republika Srpska nestane.

Prema nezvaničnim informacijama, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske tereti patologa Željka Karana da je zloupotrijebio službeni položaj u vezi sa slučajem ubistva Davida Dragičevića. Na teret mu se stavlja da je uradio toksikološki nalaz na aparatu bez sertifikata koji ne može otkriti tragove toksina u krvi.

Prema tom toksikološkom nalazu, koji je rađen na aparatu bez certifikata i koji ne može otkriti tragove toksina u krvi ubijenog Davida Dragičevića su optužili da je koristio LSD, marihuanu i alkohol.

Tako je i na nedavnom okupljanju na Trgu Krajine, Davor Dragičević izjavio da ide do samoga kraja, a da je Karan prvi na redu, poručujući mu da ga je Dodik pustio niz vodu i da će tako biti sa svima ostalima. Poručio je svima koji su umješani u slučaj ubistva njegovoga sina da će 5.oktobra otići na sinovljev grob, a da poslije toga više ništa ne garantuje.

Veliki broj građana je bio rame uz rame sa Davorom Dragičeviću uprkos hladnoći i svi su gromoglasno uzvikivali parole tražeći da se sazna koje ubio Davida Dragičevića.

Penzioneri koji podržavaju grupu Pravda za Davida su poručili na Trgu Krajine da njihov glas niko neće kupiti za 30, 50 i 100 maraka, jer život jednog djeteta nema cijenu.

Građani su se okupili 186. dan zaredom na Trgu Krajine. Žele istinu i to onu potpunu u vezi sa ubistvom dvadesetjednogodišnjeg Davida Dragičevića koji je ubijen prije pola godine.