Djevojke koje zovu ovako su posebne – značajna imena koja imaju moćno značenje

0
10

Postoji toliko imena na ovom svijetu da nikako nije lako izabrati ime za svoje dijete, ali mnogo roditelja će se složiti u jednoj stvari, a to je da oni žele imati dijete koje će imati ime sa posebnim značenjem. Danas smo spremili listu nekoliko imena koja sa sobom nose divna značenja, a osim toga su i prelijepa.

Ime Aleksandra je odlično ako želite da vaše dijete ostavi trag na svijetu jer je to ženska verzija imena Aleksandar koja zapravo znači “zaštitnik ljudi”. Ovo ime je prema grčkoj mitologiji bio nadimak boginje Here, te drugo ime proročice Kasandre. Ime Gabrijela je jedno divno ime sa divnim značenjem gdje govori “U Bogu je moja snaga”. To ime je ženska verzija imena Gabrijel koje je u svakom kontekstu bilo ime Božjeg anđela.

Ime Hana je posebno, a ono na hebrejskom znači usluga, ili milost, te je grčka, ili lagitnska verzija ovog imena zapravo Ana. Kada date svome dijetu ime Helena, onda trebate znati da je to grčko ime koje označava baklju, te je isto tako i povezano sa mjesecom i s time nosi u prijevodu značenje “jaka svjetlost”.

Ukoliko želite da vaše dijete ima blistavu budućnost, onda mu dajte ime Klara jer je savršeno upravo zbog toga. To ime je ženska verzija poznatog latinskog imena “Clarus” što u prevodu znači “čist, jasan, poznat”. Ime Mia znači zapravo “moja”, ili isto tako “željeno dijete”, dok se to ime smatra modernom verzijom latinskog imena Marija. Ime “Mila” na slovenskom znači graciozna i draga, a ime “Maja” je takvo da se smatra moćnim u raznim kulturama, te na hebrejskom znači “Voda”, dok na saskritu znači “Iluzija”.