Djevojka se našla na meti kritika kad se u TV emisiji pojavila u istoj odjeći zbog koje su je htjeli izbaciti iz aviona (FOTO)

0

21-godišnjakinja, koju su gotovo izbacili sa leta jer je bila ‘neprimjereno obučena’, podijelila je gledatelje emisije ‘This morning’ u kojoj se pojavila u istoj odjeći zbog koje joj nije bilo dopušteno ukrcati se na let, prenosi Daily Mail. Emily O’Connor iz Birminghama završila je u svim britanskim medijima nakon što je na društvenim mrežama objavila da joj je stjuardesa na letu Thomasa Kuka za Tenerife rekla da se mora prikriti ili napustiti avion.

Emily je bila odjevena u narandžaste hlače i crni topić. Aviokompanija Thomas Cook u međuvremenu se izvinila zbog incidenta koji je nastao na tom letu. Međutim, nakon što se Emily pojavila u emisiji This Morning kako bi branila svoj način odijevanja, mnogi gledatelji odlučili su je prokomentirati na društvenim mrežama, pa su baš kao i kod avionkompanije, rekli da bi bilo bolje da se Emily ipak malo pokrila. Pored Emily, u emisiji je bila i društvena komentatorica Liz Brewer, koja se složila sa stavom aviokompanije i rekla da je Emily odjevena u nešto što je očito samo grudnjak, te da je sama sebe na taj način ponizila.

Djevojka je strastveno branila svoj izbor odjeće u kojem se pokušala ukrcati na let koji ju je trebao odvesti na odmor na Kanarska ostrva. U međuvremenu je objavila i anketu na društvenim mrežama u kojoj je sudjelovalo 47.000 ljudi, od kojih je 85 posto reklo da aviokompanija nema pravo osuđivati ​ničiji izbor odjeće. Ostatak teksta možete da pročitate ovdje.